Tyky-päivä nosti toiminnan uudelle tasolle

Onko työryhmäsi ajautunut tilanteeseen jossa ette kehity enää? Eikä tuotanto mene enää eteenpäin? Silloin on ehkä aika järjestää tyky-päivä. – Meidän yrityksellemme tämä oli ero taivaan ja maan välillä, sanoo Kasperi Kuparinen, anonyymi yritysjohtaja.

Kuuluu huutoa ja naurua. Edessäni siististi puetut ihmiset yrittävät selvittää jonkinlaista ryhmäaktiviteettia. He puhuvat intensiivisesti ja tekevät hyvin intensiivisiä eleitä toisilleen. Jollakin tavalla koko aktiviteetti tuntuu antavan positiivista energiaa koko ryhmälle suuren ilon ja yhteyden muodossa. Eräs nainen ryhmässä nauraa ääneen ja sanoo: ”Miksi emme tee tätä joka viikko? Sehän nostaisi kieltämättä yrityksen uusiin korkeuksiin.”

Niin, nostaa uusiin korkeuksiin. Tätä Kasperin yritys hakeekin tämän tyky-päivän kautta. Hän kertoo että ennen tätä tyky-päivää yritys oli ajautunut tilanteeseen jossa mikään ei enää toiminut.

-         - Yrityksessä ei ollut mitään energiaa. Joka aamu ihmiset tulivat valittaen pienistä asioista elämässä, ja se levisi yritykseen kuin rutto. Toiset olivat sitä mieltä että tuotanto oli liian hidasta, ja joku toinen ei halunnut tehdä yhtään mitään työpaikalla. Meidän oli keksittävä jotain niin että saisimme yrityksen käynnistymään.

Vatvottuaan eri ratkaisuja yrityksen hallituksen kanssa, Kasperi tuli siihen tulokseen että jotain piti tapahtua, muuten koko yrityksen olemassaolo oli vaakalaudalla. Kysymys oli vain mitä piti tehdä että saisi työntekijät liikkeelle?

-         - Aluksi menin jokaisen työntekijän luo ja kysyin mitä vikaa yrityksessä oli. Vastaukset olivat niin vaihtelevat, etten pystynyt vetämään mitään järkeviä johtopäätöksiä niistä. Minun oli kuitenkin löydettävä jokin valitusten yhteinen tekijä. Yhteinen tekijä tavattiin ”yhteistyö”, Kasperin mukaan.

Yhteistyöongelmat voivat olla monimutkaisia asioita. Miten tämä siis ratkaistaan parhaalla tavalla? Kasperi rupesi googlaamaan ratkaisuja ongelmaan, ja löysi jotain jota kutsutaan tyky-päiväksi. Tämä käsite ei ollut mitään uuttaa Kasperille, mutta hakiessaan vimmatusti ratkaisuja, käsite oli kuitenkin jäänyt Kasperin mielestä pois.

Tutkimusten jälkeen Kasperi löysi tiimilleen täydellisen tyky-päiväaktiviteetin. Se oli niin kutsuttu: tyky-päivä terveyden merkeissä. Varattuaan aktiviteetin, Kasperin kroppaan hiipi iso jännitys. Miten työntekijät reagoisivat hänen vetoonsa? Hänen jännityksensä osoittautui pian kuvitteluksi. Kun hän laittoi ilmoituksia tyky-päivästä seinille, hän sai tuota pikaa mielettömän määrän ilmoittautumisia. Se meni niin pitkälle että hän joutui rajoittamaan paikkoja aktiviteettiin.

-         - Ilmoittautumiset virtasivat sisään. Yhtäkkiä kaikki halusivat olla muuttamassa työtilannettaan. Hetken aikaa mietittiin sitä että jaettaisiin tyky-päivä kahteen päivään. Niin paljon vastaanotimme ilmoittautumisia, sanoo Kasperi.

Kun se suuri päivä lopulta koitti, työntekijöistä aisti suurta odotusta. Ensimmäisen tunnin alussa kerrottiin myönteisestä ajattelusta – sekä keskustelua aiheesta. Seuraavassa sessiossa kaikkien työntekijöiden piti valmistaa terveellisen ruokalajin jota sitten tarjoiltiin kollegoille luonaan aikana. Päivä päätettiin suureen yhteiseen lounaaseen, jossa päivän vaikutelmista keskusteltiin itsevalmistetun terveellisen ruoan äärellä.

Mitkä olivat tämän tyky-päivän seuraukset? Kasperi miettii joitakin minuutteja ja kertoo:

-         - Päivä antoi meille paljon positiivista energiaa. Työntekijät lakkasivat valittamasta pienistä asioista, he tulivat terveellisimmiksi, halusivat tehdä kovemmin töitä ja mikä tärkeintä, he halusivat tehdä aktiviteetin uudelleen.

Ennen kuin poistun tiloista jossa aktiviteetti pidettiin, huomaan kuinka nuori nainen, mustassa hameessa ja tummissa silmälaisessa tulee luokseni ja sanoo:

-          "Tämä tyky-päivä nostaa toimintamme uudelle tasolle."

Näiden sanojen kuultuani jätän tilat. Vaikutelmani on se että jokaisen yrityksen tulisi antaa työntekijöilleen mahdollisuuden saamaan yhdessä energiaa ja voimaa. Sillä minä uskon että tämän menetelmän kautta voi jokaisesta työntekijästä saada maksimaalisesti irti. Tai kuten Kasperi itse sanoi ”Yrityksellemme tämä oli ero taivaan ja maan välillä”.


Arvioi ensimmäisenä tämä viesti

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tagit: tyky päivä
Kategoriat: terveys | hyvinvointi

0 Kommentteja
Toimet: S-posti | Kestolinkki | RSSRSS comment feed

Lisää kommentti


(Näyttää Gravatar ikonisi)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Esikatselu

toukokuu 22. 2018 01:08