Tiesithän tämän kananmunista?

Pääsiäinen on tulossa ja monet ihmiset ovat jo aloittaneet pääsiäismunien piilottamisen. Mutta tiedätkö nämä perusasiat kananmunista ja niiden keittämisestä?

Halkeavatko munasi aina niitä keittäessäsi? Ethän vain ole laittanut kylmiä munia suoraan kiehuvaan veteen? Munat kannattaa aina laittaa kattilaan, jossa on kylmää vettä, silloin ne eivät halkea niin herkästi.

Halkeavatko munasi, vaikka kuinka laitat ne kylmään keitinveteen? Lisää siinä tapauksessa veteen hieman suolaa. Ei se halkeamista estä, mutta munan haljetessa suolaisessa vedessä sen valkuainen jähmettyy nopeammin.

Entä eivätkö kuoret irtoa kypsiksi keittämistäsi munista? Tämä ikävä ongelma saattaa liittyä pH-arvoihin. Valkuaisten alhainen pH-taso saa ne tarttumaan kiinni kuoreen. Lisää veteen leivinjauhetta ja kuoret irtoavat helpommin.

Eikö leivinjauhekaan auta? Joidenkin munien kuoret vain lähtevät helpommin irti kuin toisten. Jos haluat kasvattaa onnistumisen mahdollisuuksiasi, niin kaikista helpoiten kuorittavissa olevat munat ovat tutkimusten mukaan noin 7-10 päivää vanhoja.

Kuinka vanhoja munasi sitten ovat? Vaikea sanoa, mutta perinteinen tapa mitata munien ikää on pistää se vesilasiin. Jo piloille menneet munat jäävät kellumaan pinnalle, kunhan muistit ensin täyttää lasin vedellä.

Arvioi ensimmäisenä tämä viesti

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tagit: ruoanlaitto, kananmunat, ruokavalio, kotieläinpiha, pääsiäinen, hyvä tietää
Kategoriat: kotitalous

0 Kommentteja
Toimet: S-posti | Kestolinkki | RSSRSS comment feed

Lisää kommentti


(Näyttää Gravatar ikonisi)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]



Esikatselu

huhtikuu 22. 2018 05:30