Hyvää kahvia

Oletko aina halunnut keittää hyvää kahvia? Luuletko, että vain ammattikäyttöön tarkoitetuilla kahvinkeittimillä voi saada aikaan maukkaan lopputuloksen? Onko sinulla täysin vääriä luuloja kahvin keittämisestä? Kävimme läpi muutaman usein kuultavan väitteen.

Kahvista saa vahvempaa kahvinpuruja lisäämällä

Ei saa. Jos annostelet kahvinpuruja liikaa, suhteessa käyttämääsi vesimäärään on lopputulos pelkästään kitkerämpi. Vahvempaa kahvia saat käyttämällä paahtoasteeltaan tummempia kahvilaatuja, jollaisia maailmalla Suomea lukuun ottamatta yleensä suositaankin.

Kahvinpurut voi annostella ruokalusikallakin

Tottakai voi. Pieleen menemisen riski tosin kasvaa samalla huomattavasti. Ruokalusikoita on sekä monen kokoisia että kaiken näköisiä ja niihin mahtuva purumäärä vaihtelee. Kahvinpuruja tulisi ohjeiden mukaan annostella noin 6-8 grammaa desilitraa vettä kohden.

Suodatinpaperin voi korvata talouspaperilla

No miksei. Paperi saattaa kuitenkin vaikuttaa kahvin makuun. Ja oli kyse mistä tahansa paperista, myös normaalista suodatinpaperista, kannattaa se kastella ennen kahvinpurujen lisäämistä. Täydellisesti paperin mausta pääsee eroon esimerkiksi perkolaattoria käyttämällä.

Kahvi säilyy paremmin jääkaapissa

Kyllä. Lähes mikä tahansa ruoka-aine säilyy kylmässä paremmin kuin lämpimässä. Käytännössä kahvi kuitenkin säilyy myös huoneenlämmössä niin pitkään, että jääkaappiin sitä ei ole tarpeen laittaa. Jääkaapissa kahvi lisäksi altistuu herkemmin monille makuun vaikuttaville tuoksuille.

Arvioi ensimmäisenä tämä viesti

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tagit: kahvinkeitin, mittaaminen, makuelämykset, kahvinpurut, hyvä tietää, suomi
Kategoriat: kotitalous | vapaa-aika

0 Kommentteja
Toimet: S-posti | Kestolinkki | RSSRSS comment feed

Lisää kommentti


(Näyttää Gravatar ikonisi)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]



Esikatselu

huhtikuu 22. 2018 05:28